Comunicat sobre cremes agrícoles 2020

Segons Resolució de 10 d'abril de 2020, del Director General de Prevenció d'Incendis Forestals de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i transició Ecològica, sobre la modificació del període de cremes motivat per l'estat d'alarma, s'estableix que:
Es permeten les cremes agrícoles del 21 d'abril al 29 de maig, tots dos inclusivament. S'exceptua els caps de setmana i dies festius (per a aquests dies continua vigent la prohibició).
Només es podrà cremar en alerta 1.
L'horari de crema és des de l'eixida del sol fins a les 13,30 hores.
En la zona d'horta es podrà cremar de dilluns a divendres seguint les normes i organització per dies i sectors (com fins ara) conforme al Pla Local de Cremes.
Serà necessari permís si la crema es realitzarà a menys de 20 metres de vegetació forestal, o existeix continuïtat per tractar-se de cremes de marges, fites, séquies, parcel·les “perdudes”, etc.

DIES HABILES
ARROYO CEREZO.-
Els dilluns.
CASTIELFABIB, ELS SANTS, I CUESTA DEL RATO.- dimarts i divendres
MES DELS MUTS I MES DE JACINTO: els Dimecres i els Dijous.

En la zona de secà serà necessari sol·licitar el permís de crema.
Per a sol·licitar els permisos cal cridar a l'Ajuntament (*Telf: 978 78 31 00) en horari d'oficina i donar les següents dades: nom i cognoms, DNI, telèfon de la persona que realitzarà la crema, paratge, polígon i parcel·la del lloc on es realitzarà, tipus de restes agrícoles que es pretenen cremar i indicar si el punt de crema està preparat i lliure de vegetació (banda de seguretat mínima de 3 metres al voltant).
Els permisos tindran una vigència fins al 29 de Maig.
No s'entregarà el permís en paper per a evitar contactes.
Seran els Agents Mediambientals els qui realitzen les comprovacions sobre aquest tema.
S'apel·la a la responsabilitat de tots per a evitar qualsevol tipus d'incidència.

(L'Ajuntament enviarà a agentesrinconademuz@gmail.com les sol·licituds que requerisquen autorització)